Це чудове частування — один із найскладніших продуктів, які ми знаємо, і містить понад 300 натуральних хімічних речовин, у тому числі фенілетиламін, який виробляється в нашому організмі, коли ми закохані і чи нам щось дуже подобається!
Тому коли ми говоримо, що любимо темний шоколад, це тому, що ми дійсно його любимо!
Темний шоколад — це багатий на антиоксидант продукт. Він здатний зменшити ризик серцевих захворювань і може навіть знизити ризик виникнення раку, вживання темного шоколаду щодня може збільшити приплив крові до вашого мозку та допомогти з когнітивним мисленням у міру старіння.
Також дослідження показують, що темний шоколад ефективний у боротьбі із зубним нальотом та карієсом.
Темний шоколад є гарним джерелом поліфенолів, натуральних хімічних речовин, які можуть стримувати зростання бактерій у ротовій порожнині. Вони також можуть нейтралізувати мікроорганізми, які викликають неприємний запах із рота.
Всі ці дослідження стосуються тільки справжнього чорного шоколаду з вмістом не менше 70% і не відносяться до молочного і білого шоколаду, які в свою чергу є солодощами з великим вмістом цукру і не мають усіх тих корисних властивостей темного шоколаду!