За історичними відомостями відомо, що люди страждали карієсом у різні часи, але масового характеру ця хвороба набула лише в 19-му столітті.
Це сталося тоді, коли цукор подешевшав, набуваючи великої популярності серед пекарів і зміг потрапити до раціону харчування різних верств населення.
Справа в тому, що кислота як продукт переробки вуглеводів бактеріями в роті і є причиною карієсу. Вона утворюється, коли ми їмо вуглеводи, такі як цукор. Кислота та руйнує зуби. У зв’язку з цим з’являються комфортні місця життя бактерій, куди ні зубна щітка, ні зубна нитка що неспроможні потрапити. Через це карієс розвивається з ще більшою силою.
Важливо знати, що кількість уживаних вами вуглеводів викликає карієс, а періодичність вживаних продуктів.
Наприклад, люди, які протягом усього дня п’ють солодку, газовану воду, на 62% частіше хворіють на карієс, ніж ті, які цього не роблять.
Бережіть Ваші зуби і нехай кожен прихід до стоматолога буде просто профілактичним.